Poliţiştii dâmboviţeni alături de copii de 1 iunie


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Poliţiştii dâmboviţeni alături de copii de 1 iunie

Poliţiştii dâmboviţeni alături de copii de 1 iunie


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Devenite deja tradiţie, şi în acest an activităţi specifice desfăşurate de poliţiştii dâmboviţeni vor marca 1 iunie, ziua internaţională a copilului.

Astfel, poliţiştii rutieri, vor fi prezenţi în ziua de 01 iunie în zona unităţilor de învăţământ, unde, în colaborare cu cadre didactice, vor desfăşura activităţi privind conştientizarea riscului la care se expun micii participanţi la traficul rutier, precum şi coordonarea activităţii patrulelor şcolare.

Aceste activităţi au drept scop lărgirea ariei preocupărilor pe teme rutiere în care sunt implicaţi elevii, determinarea acestora să traverseze numai pe trecerile pentru pietoni şi sensibilizarea conducătorilor de autovehicule pentru a circula cu mai multă atenţie în zona unităţilor de învăţământ.

De asemenea, în data de 01 iunie a.c., începând cu orele09:00, la Şcoala Coresi din municipiul Târgovişte se va desfăşura etapa judeţeană a concursului „Educaţie rutieră, educaţia pentru viaţă„, la care participă elevii a 8 şcoli, câştigătorii etapei pe centre metodice.

În cursul aceleiaşi zile, începând cu orele 12:15, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa din Târgovişte, are loc vernisarea unei expoziţii de desene pe teme rutiere, sub titlul „Desenăm , ne jucăm, circulaţie învăţăm!„, urmată de realizarea de desene pe asfalt în zona parcării din faţa Centrului de Prevenire.

Totodată, în perioada 03-05 iunie 2011, municipiul Târgovişte va fi gazda concursului interjudeţean de educaţie rutieră ” Trofeul Coresi „, iniţiativă a poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa, realizată cu sprijinul Şcolii Coresi Târgovişte, Primăriei Municipiului Târgovişte şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Ajuns la cea de-a 14-a ediţie, concursul reuneşte în acest an, pe platoul din faţa Prefecturii, mai multe echipaje ale elevilor de gimnaziu , până în prezent echipe din 19 judeţe confirmând participarea.

În cadrul acestui concurs, micii biciclişti vor susţine o probă teoretică, respectiv un chestionar cu întrebări din legislaţia rutieră, dar şi probe de îndemânare cu bicicleta, într-un „poligon- şcoală” sau în „parcul-şcoală ” .

Eforturile câştigătorilor vor fi răsplătite cu premii oferite de către organizatori.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.654 vizualizări
Publicat pe 30 mai 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Poliţiştii dâmboviţeni alături de copii de 1 iunie