Bicicliştii şi mopediştii neatenţi sunt un pericol atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Bicicliştii şi mopediştii neatenţi sunt un pericol atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic

Bicicliştii şi mopediştii neatenţi sunt un pericol atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În ziua de 06 iunie 2010, în jurul orei 16:00, pe Aleea Mănăstirii Dealu din municipiul Târgovişte, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.Astfel, G. Marian, de 48 de ani, din municipiu, în timp ce se deplasa cu o bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.Testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din accident a rezultat rănirea uşoară  a biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19:00, S. Florea, de 82 de ani, din comuna Corbii Mari, în timp ce conducea o bicicletă pe partea carosabilă a DC 78, în localitate, a schimbat brusc direcţia de mers către stânga, fără să se asigure corespunzător, fiind lovit de un autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. Din accident a rezultat rănirea uşoară  a biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În seara zilei de 06 iunie 2010, în jurul orei 22:30, pe D. J. 711, în localitatea Dobra, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane. B. Gheorghiţă, de 36 de ani, din comună,  în timp ce se deplasa cu un moped, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut pe partea carosabilă. Din accident a rezultat rănirea uşoară  a mopedistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor survenirii accidentelor rutiere.

DE REŢINUT:
Vârsta minimă pe care trebuie să o aibă o persoană pentru a putea conduce un moped / scuter pe drumurile publice este de 16 ani.
Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.
Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de mopede sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursului de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului.
Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să  poarte casca de protecţie omologată.
Conducătorii mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării pe drumurile publice.
Este obligatorie pentru conducătorul scuterului îmbrăcămintea cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
STIMAŢI BICICLIŞTI!
Conducerea bicicletei pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale în acest sens!
Veţi invita să conduceţi bicicleta pe pistele special amenajate pe terenurile de joacă şi în parcuri!
Este interzisă circulaţia cu bicicleta pe sectoarele de drum unde există amplasat indicatorul “Accesul interzis bicicletelor”!
Bicicleta trebuie să fie echipată  cu frâne eficace, cu lumina albă îndreptată înainte, precum şi o lumină roşie sau un dispozitiv reflectorizant îndreptat înapoi!
Nu aveţi voie să circulaţi pe trotuare sau pe mijlocul părţii carosabile, luând mâinile de pe ghidon sau picioarele de pe pedale, să vă ţineţi cu mâna de autovehicule sau vehicule cu tracţiune animală în mers, sau în spatele acestora la o distanţă mai mică de 25 metri!
Nu aveţi voie să circulaţi câte doi sau mai mulţi în acelaşi rând, în afara competiţiilor sportive organizate!
Se interzice să transportaţi orice fel de obiecte care ar stânjeni conducerea bicicletei sau circulaţia celorlalte vehicule; bagajele voluminoase nu se transportă cu bicicleta; aceasta este destinată transportului unei persoane şi a pachetelor sau bagajelor mici!
La circulaţia pe drumurile publice veţi respecta toate indicatoarele rutiere şi veţi semnaliza orice intenţie de schimbare a direcţiei de mers prin întinderea braţului!

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
Bicicliştii şi mopediştii neatenţi sunt un pericol atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic