Boriga: Termica NU va opri furnizarea caldurii si a apei calde din 1 martie


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Boriga: Termica NU va opri furnizarea caldurii si a apei calde din 1 martie

Boriga: Termica NU va opri furnizarea caldurii si a apei calde din 1 martie


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Societatea Termica Târgovişte nu se va desfiinţa de la 1 martie, aşa cum au anunţat liderii locali ai PSD Dâmboviţa, a declarat, vineri, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Îi asigur pe târgovişteni că Termica nu va opri furnizarea căldurii şi a apei calde din 1 martie. Cea mai mare parte a datoriei către Distrigaz a fost plătită şi facem în continuare eforturi să achităm şi restul„, susţine primarul Târgoviştei.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, în această săptămână, că Termica se va închide din cauză că merge în pierdere, iar bugetul local nu mai poate suporta susţinerea societăţii locale de termoficare. Termica mai are acum datorii de 3,2 milioane de lei către Distrigaz, după ce în decembrie anul trecut a încheiat un contract de eşalonare a datoriei ce se ridica, la acea vreme, la suma de 6,5 milioane de lei.

Din luna ianuarie 2011 preţul gigacaloriei a crescut în municipiul Târgovişte cu 90 de lei, ajungând la o valoare de 298 de lei, după ce primăria a redus subvenţia acordată în acest sens. Dacă în urmă cu 10 ani societatea locală de termoficare din Târgovişte avea aproape 22.000 de abonaţi casnici şi peste 700 de agenţi economici, acum mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de energie termică aproximativ 6.000 de abonaţi casnici şi mai puţin de 200 de agenţi economici. Termica Târgovişte a fost înfiinţată în 1998, iar în ultimii ani au fost făcute investiţii importante. În 2004 a fost implementat un sistem de cogenerare, iar curentul produs este vândut către Electrica

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Boriga: Termica NU va opri furnizarea caldurii si a apei calde din 1 martie