Reorganizarea retelei scolare din judetul Dambovita


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Reorganizarea retelei scolare din judetul Dambovita

Reorganizarea retelei scolare din judetul Dambovita


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Primarul Gabriel Boriga a participat alături de viceprimarul Honorius Moţoc la întâlnirea privind REORGANIZAREA REŢELEI ŞCOLARE DIN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA, organizată la începutul săptămânii trecute de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de inspectorul general Elena Manolescu şi inspector general adjunct Iulian Brezeanu.

Scopul întâlnirii a fost stabilirea condiţiilor de aplicare a reformei şcolare în judeţul Dâmboviţa, în conformitate cu noua lege a Educaţiei. Principalul subiect a fost reţeaua şcolară, în sensul pregătirii condiţiilor descentralizării şi trecerea la finanţarea pe elev. S-a luat în discuţie separarea învăţământului liceal teoretic de cel tehnologic, întărirea liceelor tehnologice prin consorţii şcolare, în vederea legării structurii liceale de cerinţele manifestate pe piaţa muncii, în prezent şi în perspectivă.

De asemenea, s-au discutat probleme privind utilizarea mai eficientă a spaţiilor şcolare şi dotărilor aferente, mobilitatea personalului didactic, menţinerea măsurii de eliminare a învăţământului simultan gimnazial, prin comasarea efectivelor şi transportului şcolar realizat inclusiv pe bază contractuală, precum şi restructurarea centrelor bugetare.

Discuţia va fi reluată la începutul lunii martie, într-o dezbatere publică, cu reprezentanţi din întreg judeţul.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Reorganizarea retelei scolare din judetul Dambovita