152 de ani de la Unire sarbatoriti si la Targoviste


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 152 de ani de la Unire sarbatoriti si la Targoviste

152 de ani de la Unire sarbatoriti si la Targoviste


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Astăzi, 24 ianuarie, se implinesc 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Moldova şi Ţara Românească. Evenimentul de mare însemnătate în istoria ţării, care a deschis calea modernizării statului şi a societăţii româneşti, a fost sărbătorit şi la Târgovişte.

Au existat atunci un personaj providenţial – Alexandru Ioan Cuza şi o generaţie vizionară, care au înţeles corect contextul geopolitic şi care s-au ghidat, în acţiunile lor, în funcţie de interesul naţional. Astăzi, le suntem recunoscători că au gândit pentru viitor.”, a declarat Iancu Caracota, prefectul judeţului Dâmboviţa.

Zeci de militari, jandarmi şi pompieri au luat parte la ceremonia dedicată Unirii iar autorităţile s-au încins la horă. Manifestările au avut loc în premieră, la Curtea Domnească din Târgovişte.

Unirea Principatelor Române cunoscută şi ca Mica Unire a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unificarea vechilor state Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Sursa: Adevarul.ro

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.621 vizualizări
Publicat pe 24 ianuarie 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
152 de ani de la Unire sarbatoriti si la Targoviste