Lucrările de restaurare la Curtea Domnească din Târgovişte au fost finalizate


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Lucrările de restaurare la Curtea Domnească din Târgovişte au fost finalizate

Lucrările de restaurare la Curtea Domnească din Târgovişte au fost finalizate


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

„Lucrările au fost finalizate. Curtea Domnească este redeschisă în întregime publicului vizitator.

Pentru anul acesta, trebuie să realizăm câteva lucruri. În primul rând este vorba despre amenajarea peisagistică, aceasta neintrând în proiectul anterior de restaurare a Curţii Domneşti.

Căutam soluţii pentru a finanţa lucrarea de restaurare a picturii din Biserica Mare Domnească, deoarece pe parcursul restaurării anterioare au fost realizate câteva intervenţii menite să reducă, sau mai bine spus, să excludă eventuale pagube datorate lucrărilor de consolidare a bisericii.

Eu sper că numărul vizitatorilor va creşte şi va fi peste ceea ce am înregistrat în anul 2010, întru-cât proiectul de restaurare a adus elemente noi în configuraţia Curţii Domneşti şi cred că lucrul acesta va stârni interesul vizitatorilor.”

Ovidiu Cârstina
director Complexul Muzeal „Curtea Domnească”

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Lucrările de restaurare la Curtea Domnească din Târgovişte au fost finalizate" - 10 comentarii

 1. Stiri din Dambovita. Revista presei online. Crime,jafuri,orgolii politice, eticheta la zi « Melicovici.ro spune:

  […] Din portalul de stiri Targoviste.ro aflam ca lucrarile de restaurare la Complexul National Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste au fost finalizate, sperandu-se de acum inainte la un numar mai mare de turisti. Cititi mai mult… […]

 2. mayya spune:

  finalizate si…neplatite…

 3. maya spune:

  finalizate si…neplatite….

 4. mayya spune:

  simplu domnilor, intrebati reprezentantii primariei daca au decontat in totalitate lucrarile de restaurare a complexului Curtea Domneasca sau puteti intreba firma constructoare daca si-a incasat in totalitate facturile emise pentru aceasta lucrare…eu cred si am motive solide sa cred ca raspunsul este…nu

 5. oameni de buna credinta spune:

  ne intrebam daca mai trebuie platite sau ar trebui sa returneze si din cei incasati? Constructorul spune ca nu are constiinta incarcata. Ar cam trebui sa o aiba pentru cum a lucrat, ce forta de munca a folosit, ce experienta are in domeniu, si-a batut joc de intreg complexul Curtii Domnesti. Domnul Ovidiu Carstina ar cam trebui sa taca din gura, este total pe langa ceea ce inseamna restaurare. Ce parere are consultantul despre aceste lucrari? SE IMPUNE UN CONTROL SEVER ASUPRA TUTUROR LUCRARILOR DE RESTAURARE EXECUTATE LA ACEST OBIECTIV DE OAMENI SPECIALISTI IN DOMENIU.

 6. tania spune:

  Domnul Ovidiu Carstina stie ce inseamna restaurare, consolidare MONUMEMENTE, sau mai degraba este complice alaturi de constructor la distrugerea acestora? Lucrari mediocre=constructor mediocru=director mediocru. Se impune un control aspru, sa vedem daca aceste lucrari meritau cei 3,5 mil de euro. D-le constructor s-ar putea sa aduci banii inapoi.

 7. doina spune:

  Din imaginile vazute la televizor si pe internet iti dai seama ca intreaga lucrare de restaurare a Curtii Domnesti este compromisa. Biserica Mare Domneasca prezinta si ea urme de infiltratii, iar acoperisul din tabla de cupru este sub orice critica. Ne intrebam cum a avut acces la o asemenea lucrare o firma care nu a executat niciodata o restaurare, dar mai ales cum a fost avizat asemenea proiect, motiv pentru care este lesne de inteles unde sau cheltuit cei 3,5 mil de euro.

  • eusebiu spune:

   arhitectul a luat licenta pe bani. este un inconstient, toate microforajele au compromis toata structura de rezistenta a cladirii. s_au facut gauri cu diametrul de 60 mm pentru o armatura de fier beton de 18 mm!!!!!!!!!!!!!!!!!.
   in occident de dau gauri de 24 mm in care se introduc bare de INOX nu de fier beton ordinar cu diam, de 18 mm.
   spatiul inelar se umple cu rasini epoxidice bicomponente nu cu un amestec de ciment si nisip ca la curtea domneasca. fisurile se tamponeaza cu o tencuiala lichida traditionala nu cu nisip si ciment.
   in nici o tara din vest nu se utilizeaza cimentul pentru lucrari de acest gen.

 8. mayya spune:

  deocamdata vorbiti de dragul de a vorbi…in privinta termopanelor nu constructorul trebuie luat la bani marunti, ci proiectantul si cei care au avizat acel proiect, precum si cei care au aprobat materialele…constructorul nu putea sa se abata de la proiect. In privinta umiditatii, aici n-am ce spune decat ca lucrarile intr-adevar au fost de proasta calitate, dar cum lucrarea este in garantie…

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Lucrările de restaurare la Curtea Domnească din Târgovişte au fost finalizate