Campania 16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii si la Targoviste


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Campania 16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii si la Targoviste

Campania 16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii si la Targoviste


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În data de 25 noiembrie 2010, la ora 12:00, în Municipiul Târgovişte va avea loc evenimentul “Nu da, dăruieşte!“, pentru a marca începutul campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii„.

Poliţiste femei vor oferi domnilor câte o floare însoţită de mesajul “Violenţa asupra femeii ne răneşte pe toţi. Nu fi indiferent! Nepăsarea poate ucide!” Campania cuprinde un eveniment similar organizat în data de 23 noiembrie 2010 în Parlamentul României unde femeile membre ale Parlamentului României, aparţinând tuturor grupurilor parlamentare vor oferi colegilor lor bărbaţi câte o floare însoţită de acelaşi mesaj.

Parteneri în organizarea campaniei sunt Parlamentul României / Camera Deputaţilor / Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, Poliţia Română / Institutul Est European de sănătate a Reproducerii şi Sistemului ONU din România.

Acest an marchează a douăzecea ediţie a Campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii” care a debutat în anul 1991 la iniţiativa Centrului pentru Leadership global al femeilor ( CWGL) din cadrul Universităţii Rutgers din SUA.

Ideea campaniei este să atragă atenţia la nivel local, naţional şi global asupra diferitelor forme de violenţă cu care se confruntă femeile, subliniind că violenţa este o încălcare a drepturilor omului. Perioada aleasă pentru campanie se derulează între două zile cu semnificaţie deosebită: începe în data de 25 noiembrie – Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeilor şi ia sfârşit în 10 decembrie – ziua Internaţională a drepturilor Omului.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.480 vizualizări
Publicat pe 24 noiembrie 2010 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Campania 16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii si la Targoviste