Rezultatele actiunii TARGOVISTE IN SIGURANTA desfasurata de politistii damboviteni


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Rezultatele actiunii TARGOVISTE IN SIGURANTA desfasurata de politistii damboviteni

Rezultatele actiunii TARGOVISTE IN SIGURANTA desfasurata de politistii damboviteni


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Rezultatele actiunii TARGOVISTE IN SIGURANTA desfasurate de politistii damboviteniÎn cadrul acţiunii „TÂRGOVIŞTE ÎN SIGURANŢĂ„, prevăzută în data de 04.11.2010 la nivelul municipiului Târgovişte şi extinsă din dispoziţia reprezentantului I.G.P.R şi a Inspectorului Şef, prin acţiuni punctuale la nivelul întregului judeţ, în vederea reducerii numărului de fapte comise în spaţiul public şi creşterea autorităţii, au fost angrenaţi lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Servciului de Investigare a Fraudelor Dâmbovița, Serviciului Transporturi Feroviare și Serviciului Intervenție Rapidă, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, în total fiind angrenaţi un număr de 349 de lucrători, faţă de 144, lucrători angrenaţi în medie pe raza judeţului în fiecare zi.

Cu această ocazie, au fost constatate 16 infracțiuni , fiind identificaţi şi cercetaţi un număr de 13 persoane, 3 dintre acestea fiind reţinute. Au fost aplicate 729 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 106140 de lei, dintre care 644 pentru nerespectări ale regimului circulației rutiere, fiind reținute un număr de 29 permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare, 57 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și au fost confiscate bunuri în valoare de 4760 de lei.  Totodată au fost legitimate un număr de 3432 de persoane fiind depistate două persoane urmărite în temeiul legii.  Pe parcursul zilei de 04 noiembrie 2010, în intervalul orar 12:00 – 20:00, numărul faptelor antisociale reclamate de cetăţeni a cunoscut o scădere, poliţia  acţionând  cu efective mărite, asigurând astfel cetăţeanului un cadru de siguranţă şi descurajând intenţiile infracţionale ori contravenţionale.

Câteva exemple de infracţiuni:

– În data de 04.11.2010, în jurul 14.30 în urma unui control efectuat în trafic pe str. Calea Bucureşti din Târgovişte a fost identificat tractorul marca NEW HOLLAND cu numărul de înmatriculare ULMI – DB – 030 condus de numitul V. GHEORGHE de 44 ani, din comuna Văleni, judeţ Dâmboviţa,  care tracta remorca marca BRANTNER cu număr provizoriu IF 083312,  încărcată cu cantitatea de 14.280 kg orz. Pentru marfa transportată a fost prezentat un Aviz de însoţire a mărfii, cu privire la care există suspiciuni privind autenticitatea. Cantitatea de 14.280 kg. orz a fost indisponibilizată şi lăsată în custodie, urmând ca verificările să fie reluate în dimineaţa zilei de 05.11.2010 împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa. Au fost prelevate probe care urmează a fi predate Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Dâmboviţa pentru efectuarea de analize în vederea stabilirii conformităţii între produsul transportat şi cel existent în depozitul societăţii, despre care reprezentantul acesteia susţine că ar fi producţie proprie în anul 2010.

– În ziua de 04.11.2010, în jurul 14.30, pe raza municipiului Târgovişte a fost identificat numitul V. GHEORGHE de 44 ani, din comuna Văleni, judeţ Dâmboviţa, în timp ce conducea tractorul  marca NEW HOLLAND, cu nr. de înregistrare Ulmi DB 030, ce tracta remorca marca BRANTNER, cu numărul provizoriu IF 083312. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că remorca nu era înmatriculată, iar numărul provizoriu  este fals.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 85 alin.1 şi 2  din OUG 195/2002 R.

– Prin exploatarea cu operativitate a datelor şi informaţiilor deţinute, cadrele Biroului de Investigaţii Criminale  al Poliţiei Municipiului Târgovişte, în cadrul acţiunii „Municipii în Siguranţă”, au reuşit la data de 04 noiembrie 2010, identificarea numiţilor T. CĂTĂLIN IULIAN, de 26 de ani, din Târgovişte şi  P. ADRIAN, de 19 ani, din comuna Cornăţelu, sat Bolovani, care în seara zilei de 03 noiembrie a. c, au pătruns prin escaladarea gardului unei uzine din comuna Dragomireşti, într-o hală, de unde au sustras două capace din inox, unul de aluminiu şi o tavă de la instalaţia de încărcare, în valoare de 10.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin. 1 – 209 alin.1 lit. a şi i din C.P. Învinuiţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

– În ziua de 04.11.2010, Poliţia Oraşului Fieni a fost sesizată de către numitul C. Constantin, din oraşul Fieni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustrs din grădina sa situată în oraşul Fieni, cartier Costeşti, punctul Mesteceni. 14 bucăţi lemn esenţă fag. În urma activităţilor desfăşurate de către lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, a fost identificat autorul furtului în persoana numitului C. ADRIAN, de 40 de ani, din oraşul Fieni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 208,209 CP, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin parchet.

Targoviste in siguranta

– În ziua de 04.11.2010, orele 17.30, în baza datelor şi informaţiilor obţinute de lucrătorii Poliţia Oraşului Găeşti si în baza autorizaţiei de percheziţie  emisă de către Judecătoria Găeşti, s-a acţionat în comuna Vişina, sat Izvoru, la Intreprinderea individuală a numitului I. FĂNUŢ de 37 ani şi la domiciliul acestuia pe linie de contrabandă şi evaziune fiscală.  Cu această ocazie s-a constatat că acesta deţinea în afara antrepozitului fiscal, în scop comercial cantitatea de 1086 pachete ţigarete mărcile MARBLE, PLUGARUL M.T., POHCOH şi VICEROY, având aplicate banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina. La domiciliul acestuia a fost găsită cantitatea de 1170 litri de alcool fără banderole de afişaj fiscal, pe care intenţiona să o comercializeze prin intermediul magazinului său. Toate mărfurile descrise mai sus au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea s-a găsit cantitatea de 1200 litri produs petrolier (ţiţei) despre care numitul I. FĂNUŢ a refuzat să dea declaraţii cu privire la provenienţă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art.296 ind.1, alin.1, litera L din Legea 571/2003 mod. prin O.G. 54/2010.

De precizat că asemenea acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, pentru prevenirea comiterii de fapte de natură penală în spaţiul public și pentru descurajarea elementelor infractoare, zilnic asigurându-se cadrul necesar reducerii fenomenului infracţional .

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Rezultatele actiunii TARGOVISTE IN SIGURANTA desfasurata de politistii damboviteni