Anotimpuri la borcan Sud-Muntenia: trei bucătării rurale și 438 de bucătărese calificate


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Anotimpuri la borcan Sud-Muntenia: trei bucătării rurale și 438 de bucătărese calificate

Anotimpuri la borcan Sud-Muntenia: trei bucătării rurale și 438 de bucătărese calificate


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

• Trei bucătării rurale au fost înființate și dotate cu echipamente moderne prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”.
• 438 de femei din mediul rural al județelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman s-au calificat în meseria de lucrător în domeniul conservelor din legume şi fructe.
• Datorită proiectului, femeile au acum o nouă sursă de venituri şi orăşenii pot cumpăra conserve pemtru iarnă preparate la ţară, după reţete tradiţionale.

Târgovişte, 12 noiembrie 2015 – Începând de astăzi, comunităţile rurale din sudul Munteniei au 438 de bucătărese specializate în conservarea fructelor şi a legumelor pentru consum public şi trei bucătarii în care femeile pot să-şi pregătească produsele în condiţii de igienă, cu echipamente moderne.

Cele trei bucătarii înfiinţate şi dotate prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia” se află în comunele Malu (judeţul Giurgiu), Moroeni (județul Dâmbovița) și Bătrâni (judeţul Prahova). Ele aparţin de cele trei Centre comunitare create de Asociaţia React în aceleaşi localităţi, cu scopul de a suține, în continuarea, comunităţile rurale. Astfel, pe lângă asigurarea spaţiului avizat şi sigur pentru prepararea conservelor, Centrele comunitare oferă suport în procesul de înfiinţare şi de organizare a afacerilor locale.

Centrele comunitare, bucătăriile şi cele 438 de femei formate în meseria de lucrător în industria conservelor sunt rezultatele principale ale proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud Muntenia”, implementat de la sfârșitul lunii martie 2014 până în prezent. Toate aceste femei au obţinut un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei, care le atestă pregătirea profesională. În completarea acestei calificări, femeile au urmat şi cursuri gratuite de competenţe antreprenoriale, în cadrul cărora au fost pregătite pentru demararea propriilor afaceri.

«Anotimpuri la borcan – regiunea Sud Muntenia» este numai unul dintre proiectele prin care am susţinut, în ultimii doi ani, dezvoltarea comunităţilor rurale. Toate femeile înscrise în proiect au fost pregătite pentru reintegrarea pe piaţa muncii sau demarea unor afaceri, prin care să-şi valorifice pasiunea pentru gătit şi să aducă venituri suplimentare familiei. În plus, am încurajat, în felul acesta, producţia de produse româneşti, pregătite de femeile de la ţară după reţete moştenite din bătrâni” a declarat Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React.

„Ocupare şi antreprenoriat rural ȋn regiunea Sud Muntenia” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunea Sud-Muntenia, implementat şi comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia” şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni!

Anotimpuri la borcan SM

***

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară.
Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelență naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări în viaţa oamenilor prin sprijin competent şi implicare activă. React are filiale în 5 oraşe din ţară şi o echipă de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Anotimpuri la borcan Sud-Muntenia: trei bucătării rurale și 438 de bucătărese calificate