Şi a fost Ziua Europei…la Târgovişte


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Şi a fost Ziua Europei…la Târgovişte

Şi a fost Ziua Europei…la Târgovişte


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Ziua de 9 mai este una deosebit de importantă pentru toți europenii, indiferent că sunt cetățeni activi sau nu. În această zi, 28 de state de pe bătrânul continent sărbătoresc ziua înființării Uniunii Europene.
Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și în acest an în mijlocul tinerilor dâmbovițeni, pentru al cincilea an consecutiv, organizând deja tradiționalul concurs pentru liceeni ajuns la cea de a şasea ediţie. În 2014 manifestarea s-a desfășurat sub genericul Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!, iar în cadrul ei s-au întrecut 11 echipaje formate din elevi de la liceele dâmbovițene. Tinerii și-au pus în joc creativitatea, talentul artistic și cunoștințele despre Uniunea Europeană și au încercat să convingă juriul că sunt niște adevărați cetățeni europeni și merită să câștige.
La final, câștigătorii au primit premii constând în echipamente informatice moderne. În acest an, cea mai bună echipă a fost cea a Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, care a reprezentat Regatului Unit al Marii Britanii. Pe locul al doilea s-au clasat reprezentanții Liceului Naţional Nicolae Ciorănescu Târgovişte, ambasadorii Spaniei, iar pe locul al treilea s-au aflat elevii de la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, reprezentanții Franţei. În acest an, echipele au primit și premii speciale oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița, unul dintre partenerii evenimentului şi diferite menţiuni.
Echipajele au fost încurajate de un număr mare de susținători, care, pe lângă spectacolul oferit de colegi, au putut participa și la o tombolă europeană unde fiecare bilet era câștigător. În acest fel, toți cei aproximativ 400 de participanți au primit câte un mic dar din partea organizatorilor, pentru a simți că Ziua Europei este cu adevărat și ziua lor. Ca de fiecare dată, de buna desfăşurare a evenimentului au răspuns voluntarii. 373 de persoane au beneficiat de premiile puse la dispoziţie de tombola europeană, marcând încă o dată interesul dâmboviţenilor pentru o astfel de activitate.

europe-2

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.436 vizualizări
Publicat pe 9 mai 2014 de Crina Zamfirescu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Şi a fost Ziua Europei…la Târgovişte