Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Târgovişte


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Târgovişte

Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Târgovişte


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

mechel-targoviste-1Peste 500 de angajaţi ai Mechel Târgovişte vor fi disponibilizaţi în această lună şi au fost chemaţi la sediul combinatului pentru a semna preavizele, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu.

”Conform organigramei, numărul de angajaţi este stabilit la 1.411. Deci din cei peste 1.900 de angajaţi până 1.411 vor fi concediaţi. Numărul este aprobat şi de conducerea societăţii şi de cabinetul de insolvenţă. În concluzie undeva peste 500 de persoane nu se mai regăsesc în organigrama nouă. Deja au fost chemaţi oameni pentru a li se înmâna preavize”, a precizat liderul de sindicat Gabriel Banu.

Sindicaliştii de la Mechel Târgovişte sunt îngrijoraţi că noii investitori vor închide combinatul.

”E dezastru! S-ar părea că nu mai vor să facă treabă. Avem senzaţia noi, cei din sindicate, că vor să reducă treptat din activitate, până se vor retrage definitiv”, a adăugat liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu.

Conform acestuia, disponibilizări se fac în toate secţiile combinatului, cel mai mult din zona laminoarelor.

”Vreo 200 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la laminoare, asta pentru că nu se mai doreşte pornirea unui laminor”, a precizat liderul de sindicat Gabriel Banu.

Autorităţile judeţene şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la concedierile de la Mechel Târgovişte.

”Situaţia este una destul de dificilă. Am luat cunoştinţă de acest lucru, în ceea ce priveşte situaţia concedierilor. Împreună cu domnul prefect vom mai face o discuţie cu conducerea Mechel”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În urma discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi a prefectului judeţului, Victor Sanda, cu reprezentanţii investitorilor de la Mechel Târgovişte a fost anunţată repornirea activităţii combinatului din data de 15 martie. Atunci se va redeschide Oţelăria Electrică OE2, iar din 23 martie Laminorul de Profile Mici.

Din luna decembrie a anului trecut angajaţii Mechel Târgovişte sunt în şomaj tehnic, primind 75% din salariul de bază.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajaţi.

Combinatul a fost preluat în 2002 de firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfârşitul lunii februarie a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL. Astfel, Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Târgovişte