Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgovişte şi-a recunoscut fapta şi a povestit conflictul care a declanşat totul


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgovişte şi-a recunoscut fapta şi a povestit conflictul care a declanşat totul

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgovişte şi-a recunoscut fapta şi a povestit conflictul care a declanşat totul


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

polTânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor susţinând că totul s-a petrecut inopinat şi i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.

După ce a fost audiat de către anchetatori la Poliţia Municipală Târgovişte, tânărul suspect de uciderea elevului a declarat că incidentul s-a petrecut inopinat, după ce cei doi s-au ciocnit unul de celălalt, adăugând că nu-l cunoştea pe elev, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, tânărul şi-a recunoscut fapta şi a fost dus apoi de către anchetatori la podul de peste râul Ialomiţa, care face legătura între municipiu şi localitatea de domiciliu a agresorului – Răzvad, indicând procurorului de caz locul unde susţine că a aruncat cuţitul după comiterea crimei.

„Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit. Nu pot să vă confirm declaraţia lui că a aruncat cuţitul în apă. Se verifică”, a declarat procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuţitul cu care l-a înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul şi confirmă că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, cuţitul nu fusese găsit, suspectul fiind dus înapoi la Poliţia Municipiului Târgovişte, la ora actuală anchetatorii terminând cercetarea la locul comiterii crimei, în apropierea liceului unde învăţa elevul.

Toate străzile din jurul liceului au fost închise mai multe ore pentru cercetări, zona fiind plină de pete de sânge, la ora transmiterii acestei ştiri traficul în zonă desfăşurându-se normal.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic şi se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, am fost şi noi informaţi, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuţit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supravieţuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viaţa acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgovişte şi dus cu o dubă la sediul Poliţiei Municipale Târgovişte pentru audieri. Acesta are 18 ani şi este din localitatea Răzvad, comună limitrofă a municipiului Târgovişte.

Raluca Florescu a spus că elevul şi suspectul nu se cunoşteau.

„Elevul şi suspectul nu se cunoşteau, a fost vorba despre un conflict spontan”, a afirmat Florescu.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a declarat că reprezentanţii şcolii se preocupau de situaţia elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi”.

De asemenea, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.

„Situaţia disciplinară de la clasele a IX-a ne-a preocupat mereu deoarece avem semnale că mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi. Noi avem doi paznici care nu le-au permis intrarea în şcoală a acestora şi am convocat comitetul de părinţi la clasa a IX-a spunându-le oamenilor că există anumiţi copii care au legătură cu indivizi dubioşi. Noi ne-am pus probleme de ordine şi siguranţă în şcoală, dar uitaţi-vă că s-a întâmplat lângă şcoală, la mică distanţă, pe acest gang de trecere”, a spus Suzana Ilie.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgovişte şi-a recunoscut fapta şi a povestit conflictul care a declanşat totul