Patru poliţişti, un jandarm şi un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa sunt audiaţi la parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, fiind acuzaţi de procurori pentru fapte de corupţie în dosarul produselor petroliere.
Aceştia sunt acuzaţi că în schimbul unor sume cuprinse între 50 şi 300 de lei, îi lăsau pe şoferii cisternelor care tranzitau localitatea Corneşti să se deplaseze fără a fi verificaţi.
Dosarul produselor petroliere a plecat de la acuzaţii de fapte de corupţie către Direcţia Generală Anticorupţie.
Ancheta este desfăşurată de Poliţia Română şi Pachetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Serviciului Român de Informaţii.
Acţiunea de duminică a presupus 233 de percheziţii în Bucureşti, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, fiind dispuse 241 de mandate de aducere.
„Sunt vizate atât persoane care sunt implicate în activitatea infracţională, în sustragerea de produse petroliere, dar şi complici, tăinuitori, persoane care aveau cunoştinţă despre activitatea infracţională a suspecţilor. Societăţile comerciale aparţineau suspecţilor vizaţi de acţiune. Acestea comercializau combustibilul sustras, fără a avea documente de provenienţă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.
La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti cu circa 600 de autospeciale din cadrul IGPR, DGPMB şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa.
Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile ‘Henri Coandă’ şi ‘Aurel Vlaicu’, prejudiciul total fiind estimat la 1,1 milioane lei.