80 de turişti au fost salvaţi din zăpadă la Padina, după ce trei avalanşe au blocat drumul


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 80 de turişti au fost salvaţi din zăpadă la Padina, după ce trei avalanşe au blocat drumul

80 de turişti au fost salvaţi din zăpadă la Padina, după ce trei avalanşe au blocat drumul


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Jandarmii montani şi salvamontiştii din Dâmboviţa au intervenit, duminică noapte, pentru a ajuta să coboare de pe platoul Peştera – Padina aproximativ 80 de turişti care au rămas blocaţi cu maşinile în zăpadă, după ce în zonă a nins abundent.

Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, acţiunea echipelor de intervenţie a durat şase ore, turiştii fiind coborâţi în condiţii de siguranţă de pe platoul Padina până la Sanatoriul Moroieni, la DN 71 Târgovişte-Sinaia, de unde au plecat spre case.

„Am deblocat şoseaua blocată de trei avalanşe în diferite porţiuni şi operaţiunea de coborâre s-a încheiat fără incidente, în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa.

Oamenii au spus că după un weekend reuşit pe platoul Padina de pe versantul dâmboviţean al Bucegilor au trecut prin mari emoţii din cauza zăpezii şi că drumarii au intervenit foarte târziu, în aceste condiţii formându-se un blocaj cu 20 de maşini în coloană.

„Am avut parte şi de emoţii, trei avalanşe s-au declanşat blocând drumul în diferite porţiuni, dar salvamontiştii şi jandarmii montani ne-au ajutat să trecem şi aceste obstacole. Dar drumarii au intervenit târziu şi de aceea a apărut blocajul”, a declarat un şofer.

Reprezentanţii societăţii care are în administrare şoseaua SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa susţin că au intervenit la timp, dar mulţi şoferi urcă în zona Padina fără să îşi monteze lanţuri.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.127 vizualizări
Publicat pe 11 februarie 2013 de Ioana Radu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
80 de turişti au fost salvaţi din zăpadă la Padina, după ce trei avalanşe au blocat drumul