Alcoolul la volan face victime!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Alcoolul la volan face victime!

Alcoolul la volan face victime!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

alcoolmetruDe la începutul lunii februarie şi până în prezent, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat pe raza întregului judeţ acţiuni preventive, aplicând un număr de 484 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, din care 113 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, poliţiştii rutieri au constat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei, în 5 dintre cazuri conducătorii auto fiind depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În majoritatea cazurilor de încălcare a legislaţiei rutiere, conducătorii auto au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, consumul de alcool  şi teribilismul specific vârstei reprezentând unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Acţiunile poliţiştilor rutieri au vizat şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care conduc mopede fără a avea acest drept, în perioada de referinţă fiind depistate 5 astfel de persoane.

Atât în cazul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice cât şi în cazul conducerii de mopede fără permis, poliţiştii au luat măsuri legale, fiind întocmite dosare penale.

Astfel, poliţia dâmboviţeană vă informează:

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic  şi determinând astfel creşterea  şanselor de implicare în   accidente rutiere.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice,  depistate  în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită,  fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă (aproximativ 675 de lei).

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Alcoolul la volan face victime!