CSM Târgovişte se luptă pentru calificarea în Top 14 EuroLeague Women


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> CSM Târgovişte se luptă pentru calificarea în Top 14 EuroLeague Women

CSM Târgovişte se luptă pentru calificarea în Top 14 EuroLeague Women


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Campioana României, CS Municipal Târgovişte, se află în faţa celui mai important examen din actualul sezon al EuroLeague Women, gruparea pregătită de Florin Nini urmând să evolueze, miercuri seara, în faţa propriilor suporteri, împotriva principalei rivale la calificarea în faza superioară, incomoda echipa maghiara Uniqa Euroleasing Sopron, jocul fiind programat să înceapă la ora 18:00 şi să fie transmis pe DIGI SPORT 2.

Cea de-a XI-a etapă din cadrul Grupei B a EuroLeague Women va aduce faţă în faţă în Sala Sporturilor din Târgovişte, miercuri seara, de la ora 18:00, campioana României şi cea a Ungariei, CS Municipal urmând să dea piept cu UE Sopron pentru un loc în Top 14! Având un avantaj moral după ce în tur au câştigat chiar în Ungaria, cu scorul de 87-82, baschetbalistele din Târgovişte nici nu concep să rateze ocazia uriaşă pe care o au, de a câştiga disputa cu UE Sopron şi de a obţine implicit calificarea în topul celor mai valoroase echipe din cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. Chiar dacă adversarele s-au întărit în iarnă, iar CSM Târgovişte are un lot puternic remaniat faţă de jocurile de anul trecut, gazdele sunt convinse că vor trece cu brio de acest examen şi insistă ca fanii dâmboviţeni să umple sala până la refuz pentru a realiza o atmosferă incendiară, care să pună o presiune mult mai mare pe echipa adversă.

De altfel, cu două zile înaintea confruntării decisive din Grupa B, preşedintele onorific al grupării campioane, primarul Gabriel Boriga, a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă: “Nu exagerez cu nimic când spun că acesta este cel mai important moment din istoria baschetului românesc de club. O victorie în faţa celor de la Sopron ar asigura, în proporţie de 99%, calificarea noastră în faza superioară a competiţiei. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul suporterilor. Într-o astfel de confruntare suportul tribunei poate înclina balanţa în favoarea noastră.”

Pe un ton optimist, antrenorul Florin Nini a spus la rândul său: “Jocul de miercuri nu se comapară cu cel din tur. Sopron este o echipă aflată pe val. Nu mai devreme de ieri adversara noastră a reuşit să învingă în derby-ul campionatului maghiar pe UNI Gyor la 14 puncte diferenţă în deplasare. Am mare încredere, însă, în fetele noastre şi în forţa grupului. Am demonstrat la Orenburg că putem să facem un meci bun, chiar dacă la începutul partidei nimeni nu ne acordă vreo şansă. Nu avem timp să ne gândim la oboseală sau la alte lucruri. Trebuie să fim uniţi şi să încercăm să câştigăm. Motivaţia câştigării acestui meci este mai presus decât toate problemele pe care le avem.”

La rândul său, principala marcatoare a CSM Târgovişte, internaţionala Gabriela Mărginean, care a tras de multe ori după ea întreaga echipă, a menţionat plină de optimism: “Nu va fi deloc uşor, pentru că la acest nivel nu putem vorbi despre jocuri uşoare. Toată lumea trage puternic pe ultima sută de metri pentru că fiecare rezultat devine extrem de important. Ştim că au baschetbaliste foarte valoroase, dar vom încerca să ne apărăm bine şi să facem un joc ofensiv la nivelul întrecerii în care jucăm. Ştiu că UE Sopron este în formă, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru şi să obţinem victoria!”

Poate că niciodată campioana noastră, a dâmboviţenilor, nu are mai multă nevoie de sprijinul tribunei, chit că pentru a fi în Polivalentă orice om trebuie să scoată din buzunar o sumă modică pentru o competiţie a campioanelor.

sala

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
CSM Târgovişte se luptă pentru calificarea în Top 14 EuroLeague Women