Campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”

Campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor constituie una dintre priorităţile Poliţiei Române în anul 2012.

În acest context, la nivel naţional în perioada octombrie 2012 – martie 2013 se implementează Campania „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor” ce are ca scop reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violenţă.

Premergator campaniei, la nivel naţional a fost realizat un studiu pe baza de chestionar aplicat în rândul elevilor de liceu, din care a reieşit faptul că, deşi în viziunea liceenilor mediul şcolar – mediu în care îşi petrec o parte importantă din timp – este apreciat a fi unul caracterizat de siguranţă, totuşi, mulţi dintre adolescenţi menţionează a fi prezente, în liceele lor, o serie de fenomene care ar putea diminua acest sentiment de siguranţă (hărţuiri, jigniri, umiliri, distrugerea unor bunuri din interiorul şcolii, conflicte verbale, bătăi, utilizarea unui limbaj neadecvat, etc.) .

La nivelul judeţului campania se va implementa la Colegiului Naţional Constantin Carabella – Târgovişte, grupul ţintă fiind constituit din elevii claselor IX – XI.

Campania are două module : unul de informare prin organizarea de întâlniri cu elevii şi unul de creaţie, în care elevii pot participa cu eseuri antiviolenţă. De la nivelul liceului vor fi selectate 3 lucrări care vor fi înaintate la IGPR pentru a participa la etapa naţională a concursului „Eseul meu antiviolenţă”.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
Comisar şef de poliţie

Neacşu Nina Tatiana

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
Campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”