La noapte dăm ceasul înapoi cu o oră! Vezi cine va avea de suferit!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> La noapte dăm ceasul înapoi cu o oră! Vezi cine va avea de suferit!

La noapte dăm ceasul înapoi cu o oră! Vezi cine va avea de suferit!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

          Vine iarna, rău ne pare… că plătim mai mult la gaze și la curent, că trei minute petrecute în stația de autobuz echivalează cu trei țurțuri în barbă și că o pereche de mănuși nu ne ferește neapărat de înlemnirea degetelor vreme de câteva minute. Avem însă un motiv de bucurie! Minor, ar spune unii… Dormim mai mult cu o oră!

          În ultimul weekend din luna octombrie, ceasurile se dau înapoi cu o oră. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Schimbarea orei, care se efectuează de două ori pe an, este reglementată de o directivă europeană din 2001 care stabilește drept dată a modificării ultima duminică din luna martie, respectiv ultima din octombrie. Conform enciclopediei online, primul om care s-a gândit să aplice acest orar convențional a fost un neo-zeelandez. Hudson, pe numele său, a avut această idee cu peste 100 de ani în urmă, mai exact în anul 1898.

          Cei care vor avea de suferit în această noapte, de pe urma schimbării, sunt călătorii CFR. Reprezentanți ai Companiei Naționale de Căi Ferate au anunțat că 82 de trenuri vor fi afectate de noul orar, anume 40 InterRegio, 40 Regio şi două InterCity. Acestea vor pleca din staţiile de formare conform orei oficiale de vară, atenție!, până la ora 4:00, care devine ora 3:00. Astfel, toate trenurile care au ora de plecare din staţiile de formare după 4:00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

          Dacă aveți ghinionul de a vă afla în tren în momentul în care ceasul se va da înapoi, în următoarea stație trenul va sta o oră (pentru a se ajunge la ora de plecare din orarul în vigoare). Așadar, dragi călători, înarmați-vă cu ceva de citit. Regula nu se aplică însă și trenurilor care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală, ele continuându-și mersul până la destinaţie.

          Să nu uităm nici de cei care lucrează de noapte (schimbul III). Echipa eTârgoviște le urează să aibă parte de o noapte cât mai liniștită!

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: ,
Articolul are 1.354 vizualizări
Publicat pe 27 octombrie 2012 de Ioana Radu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
La noapte dăm ceasul înapoi cu o oră! Vezi cine va avea de suferit!