Incendiile de vegetaţie din Dâmboviţa, un pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Incendiile de vegetaţie din Dâmboviţa, un pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu!

Incendiile de vegetaţie din Dâmboviţa, un pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

Pompierii dâmboviţeni au intervenit la 21 incendii de vegetaţie, în care au ars cca.123 hectare de vegetaţie uscată şi 14 hectaare litieră pădure, astfel:
Detaşamentul Târgovişte (Mun.Târgovişte – 2,3ha, com.Dragomireşti – 34ha, com.Comişani – 1000mp şi com.Răzvad – 8ha);
Detaşamentul Găeşti (com.Hulubeşti – 40ha, com.Gura Foii – 3000mp şi com.Mogoşani – 2500mp);
Detaşamentul Moreni (com.I.L.Caragiale – 2,5ha şi com.Ocniţa – 20ha);
Detaşamentul Pucioasa (com.Glodeni – 15ha şi com.Brăneşti – 500mp)
Garda Voineşti (com.Râu Alb – 1ha, com.Cândeşti – 1,5ha);
Garda Vişina (com.Vişina – 8000mp);
Garda Corneşti (com.Bilciureşti – 1ha, com.Corneşti – 20ha);

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgenţă la 17 solicitări.

Echipajele SMURD au intervenit astfel: SMURD Târgovişte la 10 solicitări, SMURD Titu la 4(patru) solicitări, SMURD Moreni la 2(două) solicitări şi SMURD Găeşti la o solicitare. Afecţiunile pentru care au fost solicitaţi paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, ameţeli, vărsături, afecţiuni respiratorii, dureri lombare, renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Având în vedere creşterea alarmantă a incendiilor de vegetaţie, evenimente care pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător şi care impică un număr mare de resurse umane şi materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va efectua şi în acest weekend, pe tot teritoriul judeţului Dâmboviţa, acţiuni preventive pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate. Valoarea sancţiunii contravenţionale este cuprinsă între 1000 – 2500 lei.

Facem apel către cetăţenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc miriştilor, resturilor vegetale şi vegetaţiei uscate, în caz contrar vor fi aplicate sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Incendiile de vegetaţie din Dâmboviţa, un pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu!" - 1 comentariu

  1. […] prinse că incendiază vegetaţia uscată de pe terenurile agricole.În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit la 21 de arderi necontrolate, pe o suprafaţă de 123 de hectare de….Sursa: Mediafax.ro         gapi.plusone.render('plusone-div',{"size": […]

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Incendiile de vegetaţie din Dâmboviţa, un pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu!