Atenţie la bancnote false. În Titu cumpărăturile se plătesc cu bani falşi


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Atenţie la bancnote false. În Titu cumpărăturile se plătesc cu bani falşi

Atenţie la bancnote false. În Titu cumpărăturile se plătesc cu bani falşi


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări cu privire la provenienţa unei bancnote contrafăcute.

În seara zilei de 05 decembrie 2011, lucrătorii Poliţiei Oraşului Titu au fost sesizaţi de numita S.M., de 44 de ani, din comuna Braniştea, vânzătoare la o societate comercială din oraşul Titu, că în jurul orelor 18:00, o persoană necunoscută a cumpărat bunuri de consum, achitând cu o bancnotă de 100 de lei, care prezintă suspiciuni de contrafacere.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca cercetările să fie continuate de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa.

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:
– verificaţi dacă în interiorul ferestrei transparente aflate pe bancnotă este trecută suma corespunzătoare fiecărei bancnote în parte
– atenţie la persoanele care încearcă în grabă, profitând de aglomeraţie, să efectueze schimburi valutare sau vânzări.
– în cazul în care observaţi o neregulă la bancnotele obţinute din bancomate, anunţaţi imediat poliţia şi faceţi cunoscut acest lucru personalului băncii respective.
– dacă aveţi suspiciunea că deţineţi o bancnotă falsă, nu încercaţi să o plasaţi mai departe pentru că astfel veţi fi pasibil de dosar penal.
– verificaţi întotdeauna elementele de siguranţă:

Atingeţi imprimarea in relief – procedeele speciale de imprimare oferă bancnotei o senzaţie unică la atingere. Hârtia bancnotei este fabricată din bumbac pur, care foşneşte si are o textură fermă (nu este moale sau nu are aspect ceros).

Datorita tehnicii speciale de imprimare, la atingere cerneala este reliefata sau mai groasă în zona imaginii principale de pe avers, aspect valabil şi pentru litere si numerale. Pentru a simţi imprimarea în relief, treceţi cu degetul peste cerneala sau zgâriaţi-o uşor cu unghia..

Priviţi bancnota şi îndreptaţi-o spre o sursă de lumină: filigranul, firul de siguranţă si elementul de suprapunere vor deveni vizibile.

Toate cele trei elemente pot fi observate atât de pe aversul, cât şi de pe reversul bancnotelor autentice.

Inclinaţi bancnota – imaginea hologramei se va schimba, alternând între valoarea bancnotei şi imaginea unei ferestre sau a unei porţi. Pe fundal, se pot vedea cercuri concentrice, colorate în culorile curcubeului, formate din litere de dimensiuni mici, care se mişcă de la centru spre marginile rondelei.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Atenţie la bancnote false. În Titu cumpărăturile se plătesc cu bani falşi" - 1 comentariu

  1. vasile spune:

    cineva din mircea voda,comuma salcioara avea un tanc pe care spunea ca le-a primit in targul saptamanal din baleni pe niste marfa si incerca sa le paseze

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Atenţie la bancnote false. În Titu cumpărăturile se plătesc cu bani falşi