Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat accesarea unui împrumut de 14,7 milioane de lei


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat accesarea unui împrumut de 14,7 milioane de lei

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat accesarea unui împrumut de 14,7 milioane de lei


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Consiliul Judeţean Dâmboviţa va contracta un împrumut de 14,7 milioane de lei, hotărârea fiind aprobată în şedinţa de îndată de vineri, iar cea mai mare parte din sumă va fi folosită pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Târgovişte.

Din împrumut se vor aloca 9,8 milioane de lei pentru spital şi 4,9 milioane de lei pentru renovarea Palatului brâncovenesc de la Potlogi„, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

Accesarea acestui împrumut a fost cauza unui blocaj în CJ Dâmboviţa, subiectul fiind pus pe ordinea de zi a opt şedinţe. Opoziţia a acuzat că, odată cu contractarea acestui împrumut, gradul de îndatorare a administraţiei judeţene ar creşte foarte mult. Conducerea CJ susţine contrariul. „În momentul în care am preluat mandatul CJ, gradul de îndatorare era de 29%. În acest moment este de 25%, după aprobarea împrumutului, deci mai mic pentru că am avut grijă să sporim veniturile de la Consiliul Judeţean. Am avut grijă să atragem fonduri europene, am avut grijă să atragem fonduri guvernamentale, ne-am îngrijit de banii publici mai mult decât au făcut-o dânşii„, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa.

PSD şi PNL deţin majoritatea în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu un mandat în plus faţă de PDL, iar preşedintele instituţiei, Florin Popescu, este membru PDL. Opoziţia ar putea pierde majoritatea în CJ Dâmboviţa, în urma neprezentării consilierului social-democrat Mihai Trifan la o şedinţă convocată la iniţiativa PSD şi PNL cu subiect împrumutul contractat de CJ, existând o propunere de excludere a acestuia din PSD, propunere făcută de preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. AGERPRES

Sursa: http://www.administratie.ro/articol.php?id=38090

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat accesarea unui împrumut de 14,7 milioane de lei