Un centru de servicii sociale pentru adulţi cu handicap va fi deschis la Târgovişte


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Un centru de servicii sociale pentru adulţi cu handicap va fi deschis la Târgovişte

Un centru de servicii sociale pentru adulţi cu handicap va fi deschis la Târgovişte


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Un centru modern de servicii sociale pentru adulţi cu handicap va fi deschis în Târgovişte, miercuri fiind semnat contractul de finanţare, prin programul Regio, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

În cadrul acestui centru social multifuncţional se vor crea două servicii: un centru de consiliere şi sprijin de reintegrare socială a persoanelor cu boli psihice, având o capacitate de 40 de persoane pe an şi un serviciu de recuperare neuromotorie pentru persoanele cu handicap, cu o capacitate de 200 de persoane pe an.

Contractul prevede o finanţare de 3,5 milioane de lei prin programul Regio şi se va derula pe o perioada de trei ani.

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat că semnarea acestui contract reprezintă o premieră în regiunea Sud Muntenia. „Odată cu semnarea acestui contract asistăm la o premieră în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Primul judeţ care are proiecte şi semnează contracte de finanţare în toate domeniile de intervenţie ale Programului Operaţional Regional este judeţul Dâmboviţa”, a afirmat Liviu Muşat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a declarat că proiectul va oferi noi şanse pentru persoanele cu handicap din judeţ.

„Consiliul Judeţean Dâmboviţa vine cu cota de cofinanţare de 2%, aproximativ 57.000 de lei (…) Noi, prin acest program, încercăm să dăm o şansă în plus celor circa 15.000 de persoane cu handicap care sunt în judeţul Dâmboviţa, persoane adulte”, a precizat Florin Popescu.

Centrul va fi realizat pe amplasamentul fostului Spital de Boli Endocrine din Târgovişte, clădirea de patrimoniu fiind de mai mult timp în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-centru-de-servicii-sociale-pentru-adulti-cu-handicap-va-fi-deschis-la-targoviste_876558.html#ixzz1Zz8zJMsY

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Un centru de servicii sociale pentru adulţi cu handicap va fi deschis la Târgovişte