Un mopedist a fost ranit intr-un accident rutier la Gaesti


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Un mopedist a fost ranit intr-un accident rutier la Gaesti

Un mopedist a fost ranit intr-un accident rutier la Gaesti


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În ziua de 04.07.2010, în jurul orei 11:00, în orașul Găești, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, în următoarele împrejurări:

B. Iulian, de 31 ani, din comuna Mătăsaru, în timp ce conducea un moped, pe Drumul Județean 401 A, a avut alte preocupări în timpul mersului de natură a-i distrage în mod periculos atenția, a pierdut controlul ghidonului și a intrat cu mopedul în șanțul din partea dreaptă a sensului său de mers.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a mopedistului care a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Titu pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind ulterior transportat la Spitalul de Urgență Târgoviște, unde a rămas sub observație.

Conducătorul mopedului nu purta casca de protecție în momentul producerii accidentului, iar mopedul nu era înregistrat.

Cercetările vor fi continuate în vederea stabilirii tuturor cazelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

DE REŢINUT:

Vârsta minimă pe care trebuie să o aibă o persoană pentru a putea conduce un moped / scuter pe drumurile publice este de 16 ani.

Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.

Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de mopede sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursului de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului.

Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte casca de protecţie omologată.

Conducătorii mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este obligatorie pentru conducătorul scuterului îmbrăcămintea cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.837 vizualizări
Publicat pe 5 iulie 2010 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Un mopedist a fost ranit intr-un accident rutier la Gaesti