În Dâmboviţa 2000 de persoane îşi pierd lunar locul de muncă


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> În Dâmboviţa 2000 de persoane îşi pierd lunar locul de muncă

În Dâmboviţa 2000 de persoane îşi pierd lunar locul de muncă


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În medie 2.000 de dâmboviţeni şi-au pierdut lunar slujba în acest an, aceştia intrând în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ca şomeri indemnizaţi, dar, pe de altă parte, după cum susţine conducerea instituţiei, sunt şi şomeri care ies din evidenţe şi o parte dintre aceştia reintra pe piaţa muncii.

“În luna ianuarie am pornit cu un număr de 17.900 de şomeri, am avut 2.600 de ieşiri şi 2.100 intrări în şomaj. În luna aprilie am avut intrări în rândul şomerilor indemnizaţi de peste 1.000 şi am avut ieşiri 2.800. Nu toţi cei care ies din evidenţele noastre nu se mai regăsesc, vorbesc de şomerii indemnizaţi, pentru că noi le facem propunerea de a rămâne în baza noastră de date şi de a primi serviciile oferite de agenţie, în principal de informare şi consiliere în găsirea unui loc de muncă”, a precizat directorul AJOFM Dâmboviţa, Cătălin Niculae.

Persoanele care îşi găsesc cel mai greu un loc de muncă sunt cele de peste 45 de ani şi tinerii absolvenţi. La nivelul judeţului Dâmboviţa, rata şomajului a scăzut în urma ieşirii din plată a unui număr mare de şomeri indemnizaţi şi ca urmare a scăderii numărului concedierilor colective.

Sursa: Cronicaromana.ro

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
În Dâmboviţa 2000 de persoane îşi pierd lunar locul de muncă