La Targoviste se fura pana si conducta de oxigen din spital


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> La Targoviste se fura pana si conducta de oxigen din spital

La Targoviste se fura pana si conducta de oxigen din spital


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Alimentarea cu oxigen a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost întreruptă timp de aproape zece ore, trei pacienţi din secţia de terapie intensivă a unităţii fiind în pericol să-şi piardă viaţa, după ce persoane necunoscute au încercat să fure conducta de alimentare.

Potrivit managerului interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Carmen Marcu, tentativa de furt a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00, când mai multe persoane neidentificate au încercat să fure conducta din cupru, de aproximativ 15 metri, care asigura legătura între staţia unităţii medicale de producere a oxigenului şi secţia ATI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Erau trei persoane în secţia ATI în acel moment, erau ventilaţi mecanic, în stare gravă, conectaţi la oxigen, iar incidentul le-a pus viaţa în pericol. Conducta în cauză este situată în spatele spitalului, sub scara de intrare din centrul de dializă, iar şeful secţiei ATI a sezizat că scade presiunea de oxigen la pacienţii conectaţi, astfel că imediat a luat măsura de a reconecta pacienţii la tuburile de oxigen de rezervă din secţie şi la baloanele de oxigen. A fost mare noroc că în acel moment nu avea loc o operaţie. Ulterior, au fost sesizaţi reprezentanţii firmei din Bucureşti care au montat instalaţia, aceştia au venit la Târgovişte şi s-au gândit iniţial că este o avarie tehnică a conductei, iar astăzi (n.r. – joi) în jurul prânzului au descoperit că este o tentativă de furt, fiind descoperită conducta ruptă şi avariată”, a declarat dr Carmen Marcu.

Segmentul de conductă avariat a fost înlocuit, iar alimentarea cu oxigen a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost reluată, după aproximativ zece ore.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit că persoanele care au încercat să fure conducta din cupru, au rupt-o, însă nu au putut să o desprindă, aceştia fugind probabil speriaţi de suflul oxigenului.

„În acest moment au început cercetările la faţa locului, a fost găsită conducta torsionată, iar anchetatorii urmează să identifice persoana sau persoanele în cauză. Urmează să vedem vinovăţiile şi încadrarea juridică a faptelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, agent Raluca Trandafir.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
La Targoviste se fura pana si conducta de oxigen din spital