Politia ne informeaza despre petarde


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Politia ne informeaza despre petarde

Politia ne informeaza despre petarde


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Pentru a preveni evenimentele neplăcute care ar putea fi provocate în perioada sărbătorilor de iarnă prin folosirea petardelor, pentru a evita disconfortul produs cetăţenilor şi chiar rănirea unor persoane, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Dâmboviţa vă informează:

Vânzarea obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

Actul normativ care reglementează regimul materiilor explozive este Legea nr.126/1995 cu modificările şi completările ulterioare.

Conform prevederilor legale, persoanelor fizice le sunt interzise confecţionarea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele I – IV,  T1 şi T2, precum şi a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase şi a pocnitorilor.

Singurele obiecte pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni în tot timpul anului sunt cele din clasa I: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi minisori.

În conformitte cu legislaţia naţională,  confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul sau orice altă operaţiune fără drept cu obiecte pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.

Este interzis:

  • comerţul ambulant, stradal sau la tarabă al obiectelor pirotehnice de orice fel;
  • achiziţionarea, deţinerea si folosirea tuturor categoriilor de petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase, indiferent de categoria din care fac parte.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, acestea pot folosi obiecte pirotehnice din clasele I – IV T1 şi T2 numai dacă sunt autorizate să execute jocuri de artificii.

Activităţile poliţiştilor dâmboviţeni  pe linia respectării legislaţiei în domeniu privind comercializarea articolelor pirotehnice vor continua până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi vor viza:

  • controlul asupra distribuitorilor, pentru interzicerea comercializării obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, cu excepţia celor acceptate potrivit prevederilor legale;
  • verificări la agenţii economici care comercializează astfel de obiecte;
  • supravegherea locurilor unde se organizează focuri de artificii, inclusiv în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale privind condiţiile ce trebuie întrunite de locurile respective pentru evitarea incendiilor sau a altor pericole.

Dorim să avertizăm toţi comercianţii de astfel de articole că Poliţia dâmboviţeană va continua impunerea legii cu fermitate în ceea ce priveşte comerţul ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestor obiecte, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Dezideratul nostru este prevenirea accidentelor de orice fel, care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: ,
Articolul are 1.870 vizualizări
Publicat pe 29 decembrie 2010 de eTargoviste.ro
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Politia ne informeaza despre petarde