Targovistenii vor avea caldura in apartamente


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Targovistenii vor avea caldura in apartamente

Targovistenii vor avea caldura in apartamente


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Eforturile primarului Gabriel Boriga, pentru ca târgoviștenii să beneficieze de agent termic, nu au fost în zadar. Astăzi, prezent la ședința de Consiliu Local, Boriga a făcut un anunț, care cu siguranță va încălzi cele 5000 de familii abonate la rețeaua de termoficare locală.

De luni, 6 decembrie, târgoviștenii vor avea căldură în apartamente, a fost anunțul edilului șef. Consilierii locali au votat alocarea a 40 de miliarde de lei vechi către Termica SA, societate care furnizează agent termic către populație. Această sumă va crea posibilitatea ca de luni,  6 decembrie, cei aproximativ 5000 de abonați pe care îi mai are Termica să primească căldură. SC Termica SA mai are de achitat către Distrigaz suma de 80 de miliarde de lei.  Din cei 18 consilieri locali prezenți la ședință, doar 13 și-au dat votul favorabil. Consilierii PSD s-au abținut, motivând, prin vocea consilierului Teodor Vasiliu că nu vor vota acest proiect de hotărâre. De fapt, nu ne mai miră nimic din atitudinea opoziției din CLMTGV, atât timp cât votul lor este întotdeauna contra inereselor târgoviștenilor.

În continuare vă prezentăm raportul pe care primarul Gabriel Boriga, l-a prezentat în fața CLMTGV:

„Vin astăzi, în fața dvs, stimați consilieri locali, pentru a vă face cunoscute, datele reale și evoluția SC Termica SA, în perioada 2000 și până în prezent. Am convingerea că mulți dintre dvs, având în vedere că nu sunteți la primul mandat în Consiliul Local Municipal, dețineți multe dintre aceste informații, dar cu părere de rău trebuie să subliniez faptul că liderii politici ai partidelor din care faceți parte au denaturat aceste informații, tocmai pentru a furniza opiniei publice date total eronate și care vin în contradicţie cu realitatea.
Așadar, SC TERMICA SA, societatea care asigură agentul termic în municipiul Târgoviște a pierdut în perioada 2000-2008, peste 65% din clienții abonați la serviciile societății. Mai exact, dacă în 2000, atunci când PSD-ul a preluat mandatul la Primăria Târgoviște, la SC Termica SA, existau aproape 22.000 de apartamente care primeau agent termic de la această societate, în 2008, la finalul administrației PSD, s-a ajuns la un număr de 7.000 de apartamente, care erau racordate la rețeaua de termoficare locală. Acest fapt, ne poate conduce la o singură concluzie: SUB ADMINISTRAȚIA PSD, SC TERMICA SA A MERS NUMAI PE PIERDERI, dacă luăm în calcul numărul celor care au renunțat la aceste servicii.
De altfel, bilanțul financiar al SC Termica SA, arată clar: Pierderile înregistrate în perioada  2000-2008, sunt de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi.
Un alt aspect, de care PSD face vorbire, se referă la așa zisele investiții făcute la Termica SA. Stimați consilieri municipali, în data de 12 noimbrie 2004, prin licitație s-au achiziționat 3 cazane de apă firbinte, care ar fi trebuit să asigure livrarea agentului termic la cote normale. Numai că, surpriza vine abia acum, licitația s-a organizat, dar din cele două firme  care s-au prezentat, a câștigat cea care a licitat cel mai mult, ca preț,  adică cu 1 milion de euro peste suma licitată de cealaltă firmă, iar acele cazane, nu au fost puse NICIODATĂ în funcțiune.  Poate ne răspunde domnul senator PSD Adrian Țuțuianu unde s-a dus această diferență de preț, de 1 milion de euro, având în vedere că această așa zisă afacere, de altfel una păguboasă, a fost plătită din bani publici, pe vremea când PSD administra acest municipiu și județ.  Dl Senator Țuțuianu, ar trebui să spună târgoviștenilor adevărul, deoarece firma domniei sale de avocatură a reprezentat SC Termica SA, în procesul intentat de firma câștigătoare, pe motiv că societatea ar mai avea o diferență de preț de achitat către furnizorul cazanelor. Un alt aspect, pe care stimatul domn Țuțuianu îl ascunde cu bună știință opiniei publice, este că firma sa de avocatură și-a încasat onorariul, chiar dacă a pierdut procesul intentat de furnizor. Mai mult decât atât, aceste investiții nu au făcut decât să arunce Termica într-o fundătură sinistră, deoarece investiția de peste 3,5 milioane de euro făcută de administrația PSD, a devenit piesă de muzeu, deoarece cele trei cazane nu au putut fi puse în funcțiune la timp, lipsind o mare parte  din aparatură.
Tot pentru o bună informare a opiniei publice, liderii PSD, care au condus acest municipiu și județ, până în anul 2008, ar trebui să le explice cetățenilor, de ce Termica înregistra datorii de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi. Nu o spun eu, o supun datele din registrele contabile ale SC Termica SA.
O altă investiție făcută la Termica, sub mandatul PSD și care ar fi trebuit să fie una de anvergură, că doar erau aruncați în joc din nou banii publici, s-a dovedit a fi la fel de păguboasă ca și prima. SC Termica SA, cumpăra la începutul lui 2005, de la Nuon Energy România, o companie energetică cu capital olandez, o instalație care costa nici mai mult nici mai puțin decât 9,3 milioane de euro. Ei bine, acești bani s-au dovedit a fi aruncați în van, deoarece astăzi, proietul, prin aplicarea sa,  nu obține rezultatele scontate, deoarece investiția preconizată pe rețeaua de transport și distribuție a fost efectuată decât parțial, ceea ce determină pierderi de 40-45% de energie termică. Investiția care are o perioadă de derulare de 7 ani, deci până în 2012, este achitată 100% din bugetul local, așa cum declara și ex directorul Termica , Viorel Tabacu. Și la acest capitol, dl Senator PSD – Adrian Țuțuianu, ne-ar putea furniza multe informații. De exemplu, de ce Ministrul Economiei – dl Dan Ioan Popescu, membru marcant al PSD, la acea vreme, nu a fost de acord să ca municipalitatea să primească o investiție de 11 milioane euro, ci s-a preferat să se plătescă din bani publici 9,3 milioane de euro.
Și astfel, ajungem în anul 2008, când PSD pierde puterea administrativă, iar actuala administrație este nevoită să acopere găurile negre lăsate de pesediști, care stimați cosilieri și cetățeni, ajungeau la sume colosale. La acea dată, SC Termica SA, mai avea de achitat către  firma olandeză – 2,8 milioane de euro. Ceea ce am făcut noi, cei din actuala adminitrație, a fost să reluăm negocierile cu cei de la Nuon Energy, pentru a diminua din datoria pe care SC Termica SA o avea de achitat. Astfel, în urma negocierilor purtate, s-a reușit:
1. Renegocierea pachetului contractual cu 30% și
2. Renegocierea datoriilor pe care Termica SA, le avea de achitat către NUON ENERGY.  Astfel, de la 2,8 milioane de euro, în urma renegocierilor, s-a ajuns la suma de 750 mii de euro.
Stimați consilieri și cetățeni ai acestui municipiu, am vrut să cunoașteți aceste aspecte, tocmai pentru a nu vă lăsa influențați de către așa zișii binevoitori, care atunci când s-au aflat la cârma Târgoviștei, nu au făcut decât să blocheze dezvoltarea oraşului.
Mă bucur că astăzi, pot aduce o veste bună pentru târgovişteni:  Așadar, începând de luni, va fi căldură în toate apartamentele din oraș. De Moș Nicolae, toți târgoviștenii care sunt branșați la sistemul centralizat de încălzire – aproape 5.000 de familii – vor avea căldură.

Îmi pare bine că pot anunța rezolvarea problemei înainte să intrăm în iarna calendaristică și înainte de venirea zăpezii.
Acesta este rezultatul negocierilor prelungite și dificile pe care le-am purtat cu Distrigaz, furnizorul Termica, în ultimele patru luni. Nu a fost uşor, pentru că este vorba de datorii istorice, acumulate în ani de zile, înainte ca târgoviștenii să-mi încredințeze mandatul de primar al orașului. Să plătești restanțe de sute de miliarde de lei vechi, în condiţii de austeritate bugetară, s-a dovedit a fi un lucru greu de făcut. Sunt mulţumit însă că, până la urmă, după o serie de impasuri, am reuşit deblocarea situaţiei, astfel încât târgoviştenii să nu mai sufere de frig.
În toată această perioadă, am ales să nu comentez în niciun fel situaţia şi să-mi concentrez energiile asupra găsirii unei soluţii. În timp ce alţii se bat cu pumnii în piept lăudându-se cum vor rezolva ei problemele, eu am o abordare diferită: mai întâi rezolv şi pe urmă vorbesc despre asta. Şi vă asigur că la fel voi proceda şi pe viitor.
Închei, prin a vă spune că pentru deblocarea acestei situații și-au adus contribuția atât președintele C.J.- Florin Popescu cât și deputatul Gh. Albu.
Pentru a nu mai exista niciun dubiu, prin intermediul mass-media, le transmit târgoviștenilor, că în numai 2 ani, Primaria TGV a dat către Termica 340 de miliarde de lei vechi.”

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Targovistenii vor avea caldura in apartamente" - 11 comentarii

 1. george spune:

  era si timpul sa se dea drumul la caldura. mai bine imi puneam centrala.

 2. gheorghe de la CAP spune:

  Intre sanatatea copiilor nostri si sanatatea politicienilor cu centrale si/sau vile, sau directorii de mucava ce nu stiu sa administreze nimic, ce credeti ca o sa alegem? Sticle molotov, linsaj public etc. Noroc ca orasul e mic si vrei nu vrei, te vezi pe strada cu noi, politicianule/director de la termica! Acum dai tu caldura? Angajati va garzi de corp!

 3. eschimos spune:

  ar trebui sa credem? asa ne minti ‘”DOMNULE” Boriga de la 1 nov. cu ocazia asta as vrea sa va invit la mine, sa vedeti cum se traieste in iglu. cu apa pe pereti, mucegai, imbracati ca afara dar cu SPERANTA ca atunci cand v-am votat. Putin imi pasa ca nu stiu ce piedici ati avut, ptr ca, atunci cand eu tremur in PROPRIA CASA nu ma pot gandi decat la ce caut eu in viata mea. e o vorba – IARNA ITI FACI CASA VARA SANIE. sa va fie rusine

 4. eschimos spune:

  BRAVO! nu avem nici apa calda. ne spalam la copaie si ne incalzim unu pe altu, corp la corp. ne cerem scuze ca suntem mai saraci si suntem decat 5000 (apartamente. daca eram mai multi se gaseau solutii mai rapide.

  • Frosty spune:

   MULTUMIM din suflet, stimati tovarasi, datorita dumneavoastra suntem din ce in ce mai pregatiti sa traim in pesteri, ca vad ca spre asta ne indreptam!
   Apa calda – nu, de incalzit, ne incalzeste speranta ca de luni va fi mai bine …
   Si pentru ca deprinderile bune se invata din copilarie, ii tinem si pe copiii de gradinita in frig, sa se invete de mici ci greutatile vietii; n-am mai simtit asa frig intr-o scoala de cand eram si eu eleva, cu muuuuuuulti ani in urma, pe vremea odiosului care era mielusel bland fata de voi!
   Nu pot sa va injur, ca mi se cenzureaza mesajul, imaginati-va voi ce vorbe as spune, intr-o casa inghetata, fara apa calda! Dar va cer prea mult, imaginatia este un proces complex, prea complex pentru voi….

   • Frosty spune:

    Ma gandesc ca o sa apara unul cu tupeu nesimtit care sa ne spuna, cu ton pios, ca Sfantul Nicolae s-a indurat de rugaciunile amaratilor din laboratoarele de pregatire intensa a traiului in pesteră!!!
    Gandul ca luni va fi cald in casa ma incalzeşte mai puternic decat toate caloriferele celor cu centrale din oraş şi fara sa vreau imi aduc aminte de niste versuri de acum 20 si ceva de ani: „afara frig, in casa frig/ deschid fereastra, o inchid/ si multumesc Partid, ca m-ai calit!”
    Cum am spus si mai sus, tare imi vine sa va injur, dar nu pot decat sa imi exprim speranta profunda ca centralele voastre, ale celor carora nu le pasa de oamenii pe care, chipurile, ii reprezentati, vor sari in aer o data cu voi!

 5. Pentru MINCINOSI spune:

  Stimate Domnule Boriga, SC Termica are profit si pe 2009 si va avea profit si pe 2010. Si subliniez PROFIT, asta cu toate actiunile domniei voastre de a o inchide ( probabil o veti face anul viitor).
  In alta ordine de idei, prin acea renegociere cu NUON Holand, stiti ce ati realizat ? O enorma gafa. De ce ? Simplu, ce ati facut dumneavoastra este ceva de genul urmator, va duceti si va cumparati un Ferari de 2 milioane de euro in leasing, dar renuntati de buna voie sa faceti reviziile intr-un service Ferari si acceptati sa faceti service-ul la un „Nea X” intr-un garaj in fata blocului. Aceasta este renegocierea facuta de dumneavoastra. Deci stimati contribuabili ai acestui oras , dl primar spune ca ajuta Termica, dar se duce la banca si ia un credit, pe care-l vom plati la niste costuri foarte mari, de 80 miliarde de lei vechi pt a monta centrale la scoli si gradinite, in loc sa plateasca datoria pe care o are catre Termica si sa se poata furniza incalzire. Halal ajutor! Ce vom face cand UE ne va obliga sa dam jos aceste centrale termice jos din perete ?

 6. irina spune:

  lasati comentariile si munciti, ca sa aveti conditii. nu e primaria datoare sa va platesca datoriile. eu am platit un an intreg rate sa-mi pun centrala. asa ca, lasati pomenile. numai pesedistii v-au obisnuit asa.

 7. anda spune:

  una, doua, sa platesca Prostii… adica noi astia care avem centrale. ce frumos. termica trebuie sa-si asume raspunderea. nu sa apeleze mereu la bugetul local. PROFIT….. MAI ASTA, TERMICA MERGE PE PIERDERI DE ANI BUNI, DAR SALARIATII AU SALARII DE ZECI DE MILIOANE. frumos, nu? asa v-ati obisnuit voi astia din institutiile statului…

 8. ovidiu spune:

  eu in locul lui boriga, nu mai plateam nimic. cum naiba sa bagi 340 de miliarde in ceva ce merge numai pe pierderi. banii astia sunt si din taxele si impozitele mele. asa ca, domnule boriga, chletuitii pe ceva ce merita. nu stati sa ascultati la astia care oricum nu-si achita datoriile.

 9. cristi spune:

  ce-mi place. primele comentarii cred ca sunt lasate numai de pesedisti. pai na, ei cred ca noi am uitat ca au avut orasul asta pe maini , 8 ani. rusine PSD-ului. voi ati dus tara asta de rapa. acum va credeti destepti si frumosi. poate copii vostri sa va mai creada. pe boriga, il lasam sa ajungem in 2012 si o sa tragem linie. sa vedem ce a facut dion ce ne-a primis in 2008…asteptam.

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
Targovistenii vor avea caldura in apartamente