Teatru: HELTER SKELTER de Neil LaBute la Teatrul Municipal Târgovişte


Home >> Evenimente Targoviste >> Teatru: HELTER SKELTER de Neil LaBute la Teatrul Municipal Târgovişte

Teatru: HELTER SKELTER de Neil LaBute la Teatrul Municipal Târgovişte

Data: 21,22 mai ora 19:00

(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Teatrul Municipal Târgovişte vă invită sâmbătă 21 mai şi duminică 22 mai, începând cu orele 19:00, la premiera spectacolului HELTER SKELTER de Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu.

Născut pe 19 martie 1963 în Detroit – Michigan, Neil LaBute este, probabil, cel mai important autor dramatic apărut în America de Nord, în ultimele două decenii. În România, autorul a fost jucat mai întâi în Bucureşti, la ACT (Bash – o trilogie contemporană, The Shape of Things, XXL), apoi şi la Timişoara (Autobahn) şi Buzău (Nişte fete).

Teatrul Municipal va lansa, în premieră românească, trei piese ale celebrului dramaturg. Este vorba despre Furiile, Helter Skelter (Harababură) şi Romance (Romanţă), reunite într-un singur spectacol sub titlul HELTER SKELTER de către un regizor consacrat şi îndrăgostit de dramaturgia lui LaBute, Cristian Juncu.

„Convins că nu e supravegheat de nicio instanţă morală superioară cu atribuţii punitive, omul îşi mai face de cap, când societatea pare să nu fie cu ochii pe el. Iar atunci când i se întâmplă ceva ce seamănă al naibii de tare cu o intervenţie a destinului, cu o punere la punct, cu o pedeapsă chiar, când trecutul se întoarce în mod inexplicabil şi-i barează drumul, habar nu are de unde i se trage. Stupefiat, încearcă să înţeleagă ceva, dar nu prea îi iese. Cam asta se întâmplă în piesele canadianului francez cu origini anglo-irlandeze Neil LaBute. Personajele lui nu sunt eroi. Sunt oameni obişnuiţi, mai mult sau mai puţin realizaţi material, social şi afectiv. Nu au nici stofă de sfinţi, dar nici criminali în serie nu sunt. E adevărat, uneori se mai comit violenţe, mai curge sânge, poate că se mai şi moare. Dar nu avem de-a face cu cazuri clinice, cu monştri. Mai degrabă e vorba de inşi ce ar reprezenta cel puţin onorabil specia umană. Şi tocmai de aceea ne surprinde mica monstruozitate ce se ascunde în fiecare din noi. Şi care probabil că ar fi ţinută sub control – dacă nu am fi atât de siguri că nu are Cine sau Ce să ne vadă.” Victor Scoradeţ

Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Zamfirescu / Liviu Cheloiu, Ioana Farcaş / Antonia Micu, Cosmina Lirca, Mircea Silaghi şi Bogdan Farcaş. Scenografia spectacolului este semnată de Cosmin Ardeleanu.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Teatru: HELTER SKELTER de Neil LaBute la Teatrul Municipal Târgovişte