Spectacol de teatru: premiera SOSESC DESEARA


Home >> Evenimente Targoviste >> Spectacol de teatru: premiera SOSESC DESEARA

Spectacol de teatru: premiera SOSESC DESEARA

Data: 25 februarie ora 19:00
Loc: Teatrul Municipal

(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Teatrul Municipal Târgovişte vă invită vineri, 25 februarie, la orele 19.00, la premiera spectacolului SOSESC DESEARĂ de Tudor Muşatescu, în regia lui Laurenţiu Calomfirescu.

Iubitorii de teatru sunt invitaţi să ia parte la o comedie caldă şi sentimentală, în care varietatea tipologică se împleteşte firesc cu intriga şi replicile amuzante şi pline de vitalitate.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Corneliu Jipa, Sebastian Bălăşoiu, Dana Stîngă, Delia Lazăr şi Liviu Cheloiu. Scenografia este realizată de Bogdan Spătaru.

Tudor Muşatescu, autor de epigrame, schiţe şi romane, se dedică, la maturitate, trup şi suflet teatrului, în calitate de dramaturg, traducător, director de scenă, conducător şi proprietar de teatru.

Criticii l-au considerat un fidel continuator, în perioada interbelică, al comediei caragialene de moravuri, prin tipologie, situaţii şi dialoguri spirituale. Debutul scenic l-a avut la Paris, în 1923, în piesa Focurile de pe comori.

Piesa SOSESC DESEARĂ scrisă în 1932, este o „comedie sentimentală din lumea provincială. Scriitorul râde cu bunătate de inşi cu orizonturi mici, dar cu pretenţii mari, caracterizează nuanţat personaje de efect, amuză şi înduioşează, găseşte poezia sau ridicolul cotidianului şi plasează totul într-o atmosferă de împăcare sufletească.” (Virgil Brădăteanu, Istoria Literaturii Dramatice Româneşti şi a Artei Spectacolului, Editura Didactică şi Pedagogică, 1979).

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Spectacol de teatru: premiera SOSESC DESEARA