Concurs: SUNTEM COPII AI EUROPEI


Home >> Concursuri Targoviste >> Concurs: SUNTEM COPII AI EUROPEI

Concurs: SUNTEM COPII AI EUROPEI

Data: 1 iunie ora 10:00
Loc: casa sindicatelor

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, manifestarea dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sub egida “Suntem copii ai Europei”, doreşte să implice şi mai multe persoane din judeţul Dâmboviţa, fie ei copii sau tineri, nepoţi sau bunici.

Activitatea concurs va avea loc miercuri, 1 iunie 2011, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în scuarul Primăriei Târgovişte, începând cu orele 10.00. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” în rândul celor mici şi pentru a forma conştiinţa apartenenţei la Europa în rândul copiilor şi pentru a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună. Vă vom întâmpina cu surprize şi cadouri.

În cadrul activităţii va avea loc un complex de concursuri la care vor participa delegaţii a câte 4 elevi de la clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din judeţul Dâmboviţa care vor concura pentru premiile puse la bătaie. Fiecare participant va fi răsplătit, indiferent de rezultat. Fiecare delegaţie va reprezenta o ţară a Uniunii Europene care vor fi stabilite prin tragere la sorţi în data de 24 mai 2011, după ce toate delegaţiile sunt înscrise. Toate echipajele vor avea acelaşi timp de lucru. În cazul în care un delegat/o echipă se retrage, prof. coordonator/ delegatul /echipa retras/ă trebuie să îşi găsească un înlocuitor. Premiile oferite sunt substanţiale.
ATENŢIE: toate activităţile sunt punctate: de la respectarea criteriilor de selecţie, al nr. de participanţi, la susţinători ai echipei (cu cât mai mulţi susţinători are echipa, cu atât punctajul este mai mare, dar numărul acestora nu poate depăşi 26).
Dosarele incomplete nu vor intra în concurs.
În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
– un elev va cânta pe negativul unei melodii sau acompaniat (se acceptă duete) – maxim 5 minute;
– un elev va fi ambasadorul ţării şi va prezenta câteva idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei – maxim 5 minute;
– doi elevi vor participa la probele sportive, după cum urmează:
* cursa cu oul în lingură – eliminatorie;
* cursa cu 3 picioare (vor participa 2 elevi, echipă mixtă: fată şi băiat) – eliminatorie;
* cursa cu sacul – eliminatorie.
– 2 elevi vor participa la proba de desene pe asfalt pe tema Noi suntem Europa de mâine. (materialele necesare sunt aduse de concurenţi). În caz de vreme nefavorabilă, concurenţii vor realiza un desen pe tema dată pe foaie de flipchart în acuarelă. Concurenţii vor aduce şi acuarelele necesare. Foile de flipchart le aduce Centrul.
Elevii se vor înscrie pe baza unui dosar care va cuprinde:
– Nume, prenume
– unitatea de învăţământ, clasa, prof coordonator
– E-mail şi nr. de telefon
– o compunere/o poezie cu titlul Noi suntem Europa de mâine (max două pagini, caractere Times New Roman 14, la un rând şi jumătate).
– o planşă cu tema Europa de acasă (realizată de toţi concurenţii – concepţie liberă).
Temele trebuie realizate în întregime de elevi, rolul învăţătorului coordonator este numai acela de a îndruma copiii.
– tabel cu numele şi prenumele persoanelor care vor participa în calitate de elevi susţinători, însoţitori /coordonatori, semnat şi ştampilat de conducerea şcolii (model anexat la prezentul regulament).

Dosarele vor fi depuse până la data de 23 mai 2011, ora 12.00, direct la Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.
Pe baza dosarelor se va face selecţia delegaţiilor participante. ATENŢIE la originalitate !!!!!!!!

ATENŢIE: LA PROBELE LA CARE VOR PARTICIPA DELEGAŢIILE, NU AU VOIE SĂ PARTICIPE SUSŢINĂTORII.

Atât susţinătorii, cât şi delegaţii primesc câte un premiu.

Informaţii suplimentare :
e-mail: office @ edtargoviste . ro;
telefon: Vlăduţ Andreescu – 0724477991.

   
   

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Concurs: SUNTEM COPII AI EUROPEI